Om os

 

 

Vi er en klub for dem, der interesserer sig for

geologi generelt, mineraler og fossiler

samt for slibning af sten og at lave smykker.

 

 

 

 


Lidt historie

Foreningen blev dannet i 1972 af en lille gruppe steninteresserede personer.

Vores vedtægter kan ses her.

Vi er lidt over 200 medlemmer, hvoraf nogle samler fossiler, andre mineraler og andre igen interesserer sig mest for smykkesten, som de sliber i klubbens slibelokale, men fælles for os alle er, at vi holder af at færdes i naturen.

 

Foredrag

Vores foredrag holdes i vores mødelokale på:

“Mørkhøj Bibliotek”, Ilbjerg Allé 38 A, 2730 Herlev.

Fra august til april mødes vi fredag aften kl. 19 til foredrag eller andre arrangementer (lokalet åbner kl. 18).

Vi har et godt samarbejde med Geologisk Institut – GEUS- Geologisk Museum og RUC. Vi har geologer, studerende og medlemmer, der fortæller om de seneste forskningsresultater eller oplevelser fra vores ture. Vi har også besøg af guldsmede og smykkekunstnere, der fortæller om deres smykker.

Efter foredragene er der kage og kaffe/the. I “ta’selv-kassen” er der gratis sten.

Slibe-/sølvværksted

Slibe-/Sølvværkstedet er åbent om fredagen kl. 15-18 på:

“Telefonfabrikken”, Telefonvej 8, 2860 Søborg.

Der er kun åbent fredag eftermiddag, og der er kun adgang for de, der er tilmeldt eftermiddagsholdet. Andre medlemmer, der måtte ønske at bearbejde sten (som skal være under 5 cm) skal træffe aftale om evt. ledige tider med Lisbeth Espensen, tlf. 3671 3710.

Ture

Da vi synes, det er spændende selv at finde stenene, arrangerer vi hvert år småture i Danmark og næsten hvert år en tur til udlandet, skiftevis for de mineral- og de fossilinteresserede.

Faste arrangementer

  • Stenauktionen afholdes en lørdag sidst i januar. Der er 200 gode lots med mineraler, fossiler samt litteratur. Disse ting har vi enten fået forærende eller købt, så overskuddet er en god indtægtskilde for klubben. Der er eftersyn kl. 11 og auktionen starter kl. 13.
  • Løvfaldsfesten afholdes en lørdag i november på Telefonfabrikken. Udover en god frokost er der udlodning af gode præmier og anden underholdning.
  • I starten af december kører vi i bus til Stenmessen i Hamborg.

Se sæsonens arrangementer i ‘Aktiviteter/møder‘.

Bibliotek

Klubben abonnerer på tidsskrifter og indkøber bøger for at tilgodese medlemmernes interessefelter for eksempel mineralogi, palæontologi, slibning, smykker samt viden om fundsteder.

Bøger og tidsskrifter kan hjemlånes 1 måned.